KATALOG POLSKI > KULTURA I SZTUKA > Film > krytycy filmowi, recenzje (99)

Beczka prochu*****

Film powstały w kooproduckji francuskiej, greckiej, macedońskiej, tureckiej i jugosłowiańskiej. Akcja opowieści rozgrywa się w Belgradzie w ciągu jednej nocy, podczas której miał zostać podpisany układ pokojowy w Dayton, kładący kres wojnie w Bośni. Jednak dla zwykłych ludzi była to noc jak każda inna, pozbawiająca nadziei i pełna nienawiści, która wybucha bez żadnego powodu. Za tym wszystkim kryje się duch bezsensownej wojny z cierpieniem i wolą niszczenia. Przemoc widać na ulicach i w ludzkich domach. Nienawiść stawia człowieka przeciw człowiekowi, bez względu na to, czy są przyjaciółmi, czy obcymi. Na stronie informacje o obsadzie filmu, twórcach, recenzje i inne.

http://film.onet.pl/oficjalne/beczka_prochu/ - 12 Lis 2001

Czekolada*****

Oficjalna strona filmu Czekolada z Juliette Binoche i Johny Depp'em. Zawiera informacje o fabule filmu, jego twórcach, aktorach, zdjęcia, itp.

http://www.czekolada.vision.pl/ - 13 Wrz 2001

DVD wp*****

Świetny serwis dotyczący wszystkiego co związane jest z DVD. Aktualności, newsy, zapowiedzi, informacje hardware i software. Możliwosc zakupienia sprzętu w internecie. Super strona godna polecenia.

http://dvd.wp.pl/ - 11 Mar 2005

E! Enertainment Zone Polska*****

Filmowa strona kanału E! Entertainment. Znajdziesz tu recenzje, film od kuchni, gwiazdy, policję mody oraz miszmasz.

http://www.e-zone.pl/ - 22 Lut 2001

Encyklopedia westernu*****

Serwis poświęcony westernowi. Znajdziesz tu wykaz filmów, biografie głównych aktorów, będących symbolem Dzikiego Zachodu, nagrody filmowe, kalendarium, reżyserzy, prezentacja broni z jakiej strzelano, muzyka filmowa.

http://western.oeiizk.waw.pl/ - 4 Lip 2001

Filmament.eu*****

Jeżeli jesteś miłośnikiem kina - mniejszym bądź większym, a do tego nie lubisz marnować swojego cennego czasu na kiepskie filmy, zajdź najzwyczajniej w świecie na stronę internetową www.filmament.eu. Tak się składa, że recenzje nowości filmowych - chociaż nie chodzi tylko o premiery, ale także klasyki, są bardzo interesujące, wartościowe, pisane w taki sposób, aby każdy mógł podjąć decyzję - czy warto obejrzeć określony film. Każdy kinomaniak znajdzie u nas takie recenzje i artykuły, które bardzo mu się spodobają.

http://filmament.eu/ - 19 Wrz 2016

Filmus.pl - pierwszy serwis filmowy który sam zaproponuje Tobie filmy*****

Filmus.pl - pierwszy serwis filmowy który sam zaproponuje Tobie filmy. Chcesz obejrzeć dobry film? Wchodzisz do naszego serwisu, oceniasz filmy, tworzysz swój własny ranking. Nasz serwis zna Twoje upodobania, ocenia dla Ciebie filmy i proponuje Ci takie, które powinieneś obejrzeć.

http://www.filmus.pl/ - 7 Mar 2007

Ha!art: Pismo o sztukach.*****

Pismo poświęcone wszystkim rodzajom sztuki. Znajdziesz tu recenzje filmów, literatury (poezji jak również prozy) oraz przedstawień teatralnych. Ponadto działy poświęcone muzyce, mediom, galeriom oraz obrazy kultury.

http://www.ha.art.pl/ - 4 Cze 2001

Helios*****

Strona Centrum Filmowego HELIOS S.A. Na stronie m.in. aktualności, zapowiedzi, recenzje filmowe itp.

http://www.heliosnet.pl/ - 3 Lip 2001

I D I O C I*****

Na stronie o "Idiotach" Larsa von Triera parę słów o filmie, manifest grupy filmowej Dogma 95, recenzje.

http://www.gutekfilm.com.pl/idioci/ - 14 Lut 2000